İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısında tüm devlet yarışıyor.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 bakan, kamu kurumu yöneticileri, valilik...

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısında tüm devlet yarışıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 bakan, kamu kurumu yöneticileri, valilik, kaymakamlıklar İmamoğlu’nun seçimi kaybetmesi, iktidar adayı Murat Kurum’un kazanması için çaba harcıyorlar.

Bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’u geri almayı ne kadar çok istediğini gösteriyor.

Erdoğan İstanbul’u geri almayı o kadar çok istiyor ki gittiği Anadolu kentlerinde o ildeki adayına oy istemekten çok meydandakilere “İstanbul’daki tanıdıklarınızı, akrabalarınızı arayın Murat Kurum’a oy versinler” çağrısı yapıyor. Gittiği ilin seçiminden çok İstanbul seçimiyle ilgili konuşmalar yapıyor.

Ancak Erdoğan’ın bu çağrısına ve tüm devletin İmamoğlu’na karşı faaliyette bulunmasına karşın Murat Kurum İstanbul’da bir heyecan yaratmış değil. O kadar ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı İstanbul mitingi eski mitinglere göre çok sönük geçti.

Tüm devletin çabalarına karşın İstanbul seçiminin İmamoğlu’nun kazanması yüksek bir olasılık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar