İktidarın yönetememe sorunu

İktidarın sorunlara saplanıp kalması, çözüm geliştirememesi bir "yönetememe" sorunudur. Bu sorun, hemen her alanda kendini giderek daha belirgin bir şekilde hissettiriyor.

İktidar sözcüleri gece gündüz dış ve iç "düşmanlara" karşı hamaset yüklü, bayrak, ezan gibi milli ve dini duygular üzerinden attıkları nutuklarla, ekonomik kriz ve salgın sorununu arka plana atıp, iktidara olan desteğin daha fazla azalmasını önlemeye çalışıyorlar

Türkiye’nin temel sorunları hızla büyürken, iktidar hiçbir alanda kalcı bir çözüm üretemiyor.

Çözüm üretemediği gibi hem gündemi değiştirmek hem de sorumluluğu üzerinden atmak için içeride ve dışarıda düşman yaratma politikası izliyor. Siyasal desteğini, sorunları çözerek değil duyguları köpürterek sürdürmeye çalışıyor. Ancak bütün veriler iktidara olan siyasal desteğin düştüğünü gösteriyor.

İktidarın yönetemediği en önemli alanlardan biri ekonomi.

2017 yılında kendini hissettirmeye başlayan ekonomik kriz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiği 2018 yılından günümüze kadar giderek büyüdü ve derinleşti. Salgının olumsuz etkisiyle de bir ekonomik ve sosyal buhrana dönüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 484 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar