İktidarın "ya Cumhur İttifakı ya PKK" politikası

Arka arkaya yapılan kamuoyu yoklamaları gösteriyor ki, HDP dışarıda bırakılırsa, Cumhur İttifakı'nın da Millet İttifakı'nın da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasının garantisi yoktur.

Arka arkaya yapılan kamuoyu yoklamaları gösteriyor ki, HDP dışarıda bırakılırsa, Cumhur İttifakı'nın da Millet İttifakı'nın da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasının garantisi yoktur. HDP ve daha genel kapsamda Kürt oylarını kazanma şansı çok zayıf olan Cumhur İttifakı'nın çabası, bu oyların Millet İttifakı'na gitmesini önlemektir. İktidarın seçim stratejisi buna kuruludur

MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP'nin kapatılmasını istedi.

Bu isteğini şöyle dile getirdi:

"Adalet ve hukuk devreye girmeli, HDP'nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. HDP'yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır."

Bahçeli'nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın şöyle devam etti:

"HDP/PKK halk düşmanıdır, tabiat ve insanlık düşmanıdır. Terör örgütü HDP/PKK, kâmilen itlafı gereken bir siyasi haşere sürüsüdür."

MHP, HDP ve öncülü partilere karşı bu kadar ağır ifadeler kullanmamıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.170 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 512 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar