İktidarda kalmanın yolu olarak muhalefeti ezmek

İktidarın hesabına göre muhalefet partileri bu gözaltılara karşı çıksalar da destekleseler de kaybedecekler. Bu partiler arasında ana hedefin milliyetçi kimliği önde olan İyi Parti olduğu da fark ediliyor. İktidar, HDP hamlesinin, muhalefet açısından iki tarafı da...

İktidarın hesabına göre muhalefet partileri bu gözaltılara karşı çıksalar da destekleseler de kaybedecekler. Bu partiler arasında ana hedefin milliyetçi kimliği önde olan İyi Parti olduğu da fark ediliyor. İktidar, HDP hamlesinin, muhalefet açısından iki tarafı da keskin bıçak olduğunu düşünüyor olmalı.

Cumhur İttifakı, bir dahaki seçimde de iktidarda kalabilmek için planlı, programlı şekilde muhalefete karşı devlet gücünü kullanıyor.

Bunu yaparken de kendini; anayasayla, yasalarla, demokratik kurallar ve değerlerle bağlı saymıyor.

31 Mart 2019 yerel seçimleri ve 23 Haziran yenileme seçiminde ağır bir yenilgiye uğradığı günden bu yana, Millet İttifakı'nı parçalamak, muhalefet partilerini birlikte hareket edemeyecek hâle getirmek için büyük çaba gösteriyor.

İktidar, muhalefet partilerinin birlikte hareket etmeleri halinde cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçimleri de kazanabileceğini gördüğü için devletin tüm araçlarıyla muhalefeti parçalamaya çalışıyor.

İktidar, yerel seçim sırasında ve sonrasında, Millet İttifakı'nı, muhalefet partilerini ve liderlerini; terörist, PKK destekçisi, bölücü, FETÖ'cü olmakla, dış güçlerin emriyle hareket etmekle, ihanetle, hainlikle ağır biçimde suçladı. Amacı, bu yüklenmeyle İyi Parti'yi ve tabanını Millet İttifakı'ndan koparmaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 483 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar