Eleştiri başka, hakaret başka

WashingtonCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için geldiği ABD’de yoğun temaslarda bulundu. ABD Başkanı Barack Obama başta olmak üzere birçok liderle ikili görüşmeler yapan...

Washington
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için geldiği ABD’de yoğun temaslarda bulundu. ABD Başkanı Barack Obama başta olmak üzere birçok liderle ikili görüşmeler yapan Erdoğan, zirvede de nükleer güvenlik ve terörle mücadele konusunda Türkiye’nin tezlerini dile getirdi. Erdoğan, ABD ziyaretinin son gününde temaslarını izleyen, beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtlandırdı. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
SURİYE’DE NE YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRÜŞTÜK: Nükleer Güvenlik Zirvesi ile alakalı gelmiş olduğumuz Washington’da zirveyi bitirmiş olduk. Gerek devlet gerek hükümet başkanlarıyla ikili görüşmelerimiz oldu. Bugün de gerek Cumhuriyetçi gerekse Demokrat kanaat önderleriyle görüşmelerimiz oldu. Nükleer Zirve’de Sayın Obama’nın yemeği oldu. Buna bir çalışma yemeği diyebiliriz. Bütün devlet, hükümet başkanlarının üç ile beşer dakika civarında bazı sunumları oldu. Sayın Obama ile de bir saate yakın görüştük. Görüşmemizin ana ekseni, Suriye’deki gelişmelerdi. Suriye’de bundan sonraki süreçte neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Sabahtan itibaren nükleer zirvenin asıl gündemine dair sunumlar oldu, ardından çalışma yemeği. Orada da kendi konuşmamı yaptım. Aile fotoğrafları bu tür zirvelerin gündeminde yer alan değişmezdir. Birçok hükümet başkanıyla, devlet başkanıyla ayaküstü ikili görüşmeler yaptık. Böylece programımızın resmi boyutu bitti.
DUYUNCA ÜZÜLDÜM, O KONULAR GÜNDEME GELMEDİ: (Obama zirvenin sonunda basın toplantısında sizinle birçok alanda verimli ortaklıkları olduğuna değindikten sonra basın özgürlüğü ve demokrasi konularında eleştirilerini dile getirdi. Bunları size de bizzat ifade etmiş olduğunu söyledi. Değerlendirmeniz nedir?) Değerli arkadaşlar, gıyabımda o tür bir açıklama yapıldığını duyunca üzüldüm. Ama şunu söyleyeyim: Sayın Obama’yla görüşmemizde sorduğunuz konular gündeme gelmedi. Bana o türden bir şey söylenmiş değil. Kaldı ki bizler daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine, karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 484 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar