El Bab düğümü

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları Cerablus'tan sonra, batı hattından Dabık'a doğru ilerlemeye başladı.Hedef önce Dabık’ı sonra da El Bab’ı kontrol...


TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları Cerablus'tan sonra, batı hattından Dabık'a doğru ilerlemeye başladı.
Hedef önce Dabık’ı sonra da El Bab’ı kontrol altına almak.

Cerablus’tan çekilen DEAŞ güçlerinin Dabık ve El Bab’a savunma hatları kurdukları ve güçlerini bu iki yerleşim birimine yığdıkları biliniyor.

TSK’nın desteğindeki ÖSO Dabık’ta Cerablus’ta olduğu kadar hızlı ilerleyemiyor.

Askeri uzmanlar bunun nedenini şöyle açıkladılar:

“Birincisi DEAŞ, Dabık çevresini hem mayınlarla hem el yapımı patlayıcılarla döşemiş durumda. ÖSO’nin verdiği kayıplar büyük ölçüde bu patlayıcılar nedeniyle oldu. ÖSD bu alanda motosiklet kullanıyor ancak patlayıcılar ve mayınlar yüzünden istenilen hızda ilerleme sağlayamıyorlar. DEAŞ burada kurduğu hatla ÖSO’yu durdurmaya çalışıyor. TSK’nın katkısı ise şimdilik top ve tank atışlarıyla sağlanıyor. Saptanan hedefler bu atışlarla yok ediliyor. TSK’nın top ve tank atışlarıyla sağladığı destek devam ediyor. Ancak alan hâkimiyetinin sağlanabilmesi için ÖSO’nun karada hâkim olması gerekiyor. Bu da mayınlarla engellendiği için çok dikkatli ve yavaş hareket ediliyor. Bu itibarla, ÖSO sözcülerinin söyledikleri gibi çok kısa süre içinde Dabık’ın ve El Bab’ın kontrol altına alınması kolay değil. Bu operasyonun zaman alacağını bilmek gerekiyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 106 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.178 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 512 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar