Din istismarının zirvesi

Türkiye’de sağ partiler her zaman dini siyasette kullanmışlardır.Dini değerleri siyasette en çok kullanan, din üzerinden kutuplaşma yaratan, devlet kurumlarının laik yapısını değiştiren, camilerde siyasi...

Türkiye’de sağ partiler her zaman dini siyasette kullanmışlardır.

Dini değerleri siyasette en çok kullanan, din üzerinden kutuplaşma yaratan, devlet kurumlarının laik yapısını değiştiren, camilerde siyasi konuşmalar yapan, tarikat mensuplarını devlet kurumlarına yerleştiren, eğitimi bilimsel ve laik yapıdan uzaklaştıran AK Parti oldu.

Dinin siyasete alet edilmesinde ölçü iyice kaçtı.

Vatandaşı saf yerine koyan akıl dışı açıklamalar sıklaştı.

Hatay’da, AK Parti milletvekili adaylarından biri deprem felaketiyle ilgili olarak vatandaşlara özetle şöyle hitap etti:

"Kardeşlerim buna bir felaket dedi. Ben rahmet diyorum. Niye biliyor musunuz? Bir arabacı atını sürerken at biraz yorulunca kırbaç vurur ona. Bu da 11 vilayette 85 milyona bir kırbaç Allah’tan. O bir kamçıydı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 736 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 122 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar