Davutoğlu’nun halka dokunuşu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin ve Rize mitinglerinde Milliyet ekibini konuk etti.Seçim meydanları ve sokaklar, siyasi parti genel başkanları için bir sınav; test edildikleri bir laboratuvar gibidir.Hitabet güçleri, kürsü ve sahne...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin ve Rize mitinglerinde Milliyet ekibini konuk etti.
Seçim meydanları ve sokaklar, siyasi parti genel başkanları için bir sınav; test edildikleri bir laboratuvar gibidir.
Hitabet güçleri, kürsü ve sahne hakimiyetleri, miting meydanındaki halkla kurdukları bağ; kendisini dinleyen kitleyi canlı tutma, heyecanlandırma, yönlendirme, tezahürat sıklığı, kitleye ve sokağa dokunuşları liderlik yolundaki performansları için önemli işaretlerdir.
Meslek hayatım boyunca seçim meydanlarında birçok lideri izlemiş biri olarak bu ölçüler açısından Başbakan Davutoğlu’yla ilgili gözlemlerimi paylaşayım.
Sempatik hava
Başbakan Davutoğlu, enerjisi yüksek, çalışkan bir siyasetçi. Seçim meydanlarında ve sokakta bir sempati yaratmış olduğu gözleniyor. Güler yüzlü ve sıcak bir havası var.
Görevi devralmasından bu yana bir yıla yakın süre geçti. Bu süre içinde halka hitabet ve meydanı yönlendirme konusunda çok mesafe aldığı gözleniyor. Akademisyen bakışı ve hitabetinden, siyasetçi duruşu ve hitabet tarzına geçmiş ve benimsemiş görünüyor.
Meydanla bağ
Davutoğlu, meydanı konuşmasına katan bir yöntem izliyor.
Kendisini dinleyenlerle sık sık soru-cevap diyaloğu kuruyor. Bu yöntem, meydanı canlı tutuyor, tekdüze nutuk atmıyor, böylece meydandakiler sıkılmıyor.
İlk günlere göre konuşmasını çok daha kısa tutuyor. Kürsüde kalma süresi 40-45 dakikayı aşmıyor.
Sinir uçları

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 479 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar