CHP'ye Kaybettirmek

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önayak olmasıyla hayata geçirilen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' partiler arasında ittifak kurulmasını zorunlu kıldı.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde...

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önayak olmasıyla hayata geçirilen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' partiler arasında ittifak kurulmasını zorunlu kıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde “50 artı 1” barajını aşmanın ittifak dışında bir yolu yok.

Bu zorunluluk yerel seçimler için geçerli olmadığı, ilk turda en fazla oyu alan belediye başkanı seçildiği için her partinin seçime ayrı girmesinin doğal olduğu öne sürülüyor.

Elbette her siyasi parti genel seçimlere de yerel seçimlere de kendi adaylarıyla girebilir. Bu, demokrasinin ve siyasi parti olmanın doğal bir sonucudur.

Ancak iktidar partileri genel seçimlere de yerel seçimlere de işbirliği yaparak giriyorsa muhalefet partilerinin de seçimi kazanmak için işbirliğine yönelmeleri gerekir.

Özellikle muhalefet partilerinden birinin iktidarın işbirliğine rağmen tek başına seçimleri kazanma olasılığı yoksa muhalefet partilerinin de birlikte davranmaları aklın gereğidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uygulanmayan Anayasa 01 Mayıs 2024 | 151 Okunma İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 860 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 124 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar