CHP’nin İktidar Yürüyüşü

CHP’nin yerel seçimlerde beklenenin de üzerinde başarı göstermesi siyasette yeni bir aşamaya işaret ediyor.İttifaksız girdiği 2024 yerel seçimlerinde, Millet İttifakı’yla girdiği 2019 yerel seçimlerinden...

CHP’nin yerel seçimlerde beklenenin de üzerinde başarı göstermesi siyasette yeni bir aşamaya işaret ediyor.

İttifaksız girdiği 2024 yerel seçimlerinde, Millet İttifakı’yla girdiği 2019 yerel seçimlerinden daha büyük bir başarı göstermesi CHP’nin iktidara yürüyüşünün başladığını gösteriyor.

AK Parti’nin 22 yıllık iktidarı boyunca sermayeden, zenginden, yarattığı yandaş şirketlerden yana izlediği ekonomi politikasına devam etmesi, yoksulları, emekçileri, emeklileri öbür dünya vaatleriyle karın tokluğuna yaşamaya mahkûm etmesi bu kez sert bir tepkiyle karşılandı.

İYİ Parti ve DEM Parti’nin CHP adaylarının karşısına aday çıkarmalarına karşın “İstanbul İttifakı” “Türkiye İttifakı” çağrıları halk nezdinde karşılık buldu ve sandıkta gerçekleşen işbirliği CHP’yi yerel yönetimlerde iktidara taşıdı.

Bu sonucun elde edilmesinde iktidarın kötü ekonomik ve sosyal politikalarının yanı sıra CHP belediyelerinin sosyal belediyecilik uygulamalarındaki başarısının da katkısı büyüktür.

CHP’li belediye başkanları 11 büyükşehir başka olmak üzere yönettikleri diğer iller ve ilçelerde AK Parti iktidarına karşı alternatif model olabilecek başarılı bir sosyal belediyecilik örneği verdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 121 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 228 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar