CHP'nin atağı

CHP, iktidarın yönelttiği suçlamalar ve soruşturmalar nedeniyle kaldığı savunma durumundan çıkıp, iktidara karşı atağa geçmiş görünüyor.

CHP lideri, konuşmasında halka dokunan, kolay anlaşılır ve iktidarı çok sıkı sorgulayan vurgulamalar yaptı. İktidarın hazine kaynaklarını, vatandaşa, işçiye, memura, emekliye, esnafa değil, ihalelerin çoğunu alan 5 şirkete akıttığını belirtti. Ve iktidara geldiklerinde bu 5 şirkete verilen altyapı yatırımlarını kamulaştıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, bence laf atanlara verdiği adaylık yanıtından çok daha önemliydi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmesinde performansı çok yüksek bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun bütçe konuşması son dönemde yaptığı en iyi, en etkili konuşmaydı. AK Parti milletvekillerinin, insicamını bozmalarına izin vermedi. "Aday ol" , "aday ol" şeklinde laf atan AK Parti milletvekillerine "benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun bu yanıtı iktidar partileri sözcüleri tarafından "cumhurbaşkanlığına aday olacak" şeklinde yorumlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "zillet ittifakının adayı belli oldu" derken, AK Parti sözcüleri, "Millet İttifakı'nın adayı belli oldu," "Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı" yorumları yaptılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.170 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 512 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar