CHP'nin alternatif modeli hazır

Muharrem Erkek, "Erdoğan bu sisteme alıştı ve sevdi, her şeyi tek başına ve bir imza ile hallediyor" dedikten sonra, seçimden önce AK Parti'nin katılımıyla sistem değiştirmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Erkek, çalışmanın tamamlanmasından sonra, Ocak 2021 içinde Millet İttifakı'nın bileşeni olarak İyi Parti başta olmak üzere, diğer muhalefet partileriyle bir araya gelineceğini ve ortak bir metin oluşturulacağını ifade etti

İktidar sözcüleri, "güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz" diyen muhalefete sık sık, "söylüyorlar ama modelin ne olduğu belli değil" eleştirisini yöneltiyor.

Ancak CHP, "güçlendirilmiş parlamenter sistem" derken öngördüğü modelin çerçevesini birkaç kez kamuoyuyla paylaşmıştı.

CHP'nin hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek bu konuda kamuoyunu birkaç kez bilgilendirmiş, basının sorularını yanıtlamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mısra Öz’ü Örnek Alın 29 Mart 2024 | 100 Okunma İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 484 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar