CHP açısından Atatürk

Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP'dir" dediği anımsanırsa Atatürk'ü tartışacak en son kurumun CHP olduğu daha iyi anlaşılır.

Eğer CHP Atatürk'ü tartışacaksa bunu parti içi çekişme olarak kendi içinde değil, iktidara karşı kamuoyunun önünde yapmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin kuruluş ilkeleri ve kurumlarının tarihe gömülmeye çalışıldığı bir dönemde CHP'nin kendi içinde bir Atatürk tartışmasına yönelmesi meleklerin cinsiyetini tartışmak kadar abestir.

Laiklik ilkesinin fiilen rafa kaldırıldığı, Atatürk'ün ders kitaplarında yerinin iyice küçültüldüğü, 15 Temmuz'un 29 Ekim'in önüne geçirilmeye, 23 Nisan'ın, 19 Mayıs'ın, 30 Ağustos'un sıradan günlere dönüştürülmeye çalışıldığı, Abdülhamit'in, Vahdettin'in Atatürk'ün önüne konulduğu, Atatürk'ün kurduğu Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet'e verildiği, adının stadyumlardan çıkarıldığı, Atatürk'ün kurduğu Türk Dil ve Tarih Kurumu'nun etkisizleştirildiği bir süreçte, eğer CHP Atatürk'ü tartışacaksa bunu parti içi çekişme olarak kendi içinde değil, iktidara karşı kamuoyunun önünde yapmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 416 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma CHP’nin İktidar Yürüyüşü 05 Nisan 2024 | 171 Okunma CHP’nin Tarihi Başarısı 03 Nisan 2024 | 297 Okunma Mısra Öz’ü Örnek Alın 29 Mart 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum