CHP açısından Atatürk

Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP'dir" dediği anımsanırsa Atatürk'ü tartışacak en son kurumun CHP olduğu daha iyi anlaşılır.

Eğer CHP Atatürk'ü tartışacaksa bunu parti içi çekişme olarak kendi içinde değil, iktidara karşı kamuoyunun önünde yapmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin kuruluş ilkeleri ve kurumlarının tarihe gömülmeye çalışıldığı bir dönemde CHP'nin kendi içinde bir Atatürk tartışmasına yönelmesi meleklerin cinsiyetini tartışmak kadar abestir.

Laiklik ilkesinin fiilen rafa kaldırıldığı, Atatürk'ün ders kitaplarında yerinin iyice küçültüldüğü, 15 Temmuz'un 29 Ekim'in önüne geçirilmeye, 23 Nisan'ın, 19 Mayıs'ın, 30 Ağustos'un sıradan günlere dönüştürülmeye çalışıldığı, Abdülhamit'in, Vahdettin'in Atatürk'ün önüne konulduğu, Atatürk'ün kurduğu Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet'e verildiği, adının stadyumlardan çıkarıldığı, Atatürk'ün kurduğu Türk Dil ve Tarih Kurumu'nun etkisizleştirildiği bir süreçte, eğer CHP Atatürk'ü tartışacaksa bunu parti içi çekişme olarak kendi içinde değil, iktidara karşı kamuoyunun önünde yapmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin komisyona bakışı 04 Ağustos 2025 | 907 Okunma CHP ön almalı 01 Ağustos 2025 | 204 Okunma CHP'nin kurucu sorumluluğu 30 Temmuz 2025 | 157 Okunma Kamu kurumlarındaki gerileme 28 Temmuz 2025 | 405 Okunma Cezasızlık kural olunca 25 Temmuz 2025 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum