Başkanları susturma baskısı

İktidarın zorlama kararlarla CHP'li belediye başkanlarının elini kolunu bağlamaya çalışması vatandaş nezdinde iktidarın yıpranmasından başka bir sonuç doğurmuyor.

İki belediye başkanına, demokrasiye ve hukuka aykırı biçimde baskı yapılması, iktidarın üzerinden bir buçuk yıl geçen 2019 yerel seçim yenilgisini hâlâ içine sindiremediğini ve CHP'li belediye başkanlarını rakip olarak gördüğünü ortaya koyuyor

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın seferberlik ilân edip, ekonomi, demokrasi ve hukukta reform vaadinde bulunduğu günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "inceleme" başlatıldığı açıklandı.

Ardından bir başka bilgi de İzmir'den geldi. İçişleri Bakanlığı'nın deprem veya başka bir afet olduğunda sadece valilerin konuşabileceğini, belediye başkanı ve muhtarların konuşmasının yasaklandığını duyuran genelge yayımladığı anlaşıldı. Genelge vali muavini tarafından belediye başkanlığına bildirilmişti.

Bunun anlamı da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ve muhtarların deprem hakkında konuşmamalarıydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, "özgürlük" sözü verdikleri gün, İmamoğlu ve Soyer'i susturmak isteyen kararlar yansımış oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 104 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.180 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar