Bağdat’ın tepkisi rasyonel değil

BAĞDAT hükümeti Başika'da Türk askeri varlığı için gösterdiği tepkiyi dün daha da büyüttü. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne başvurarak Türk askeri varlığının...


BAĞDAT hükümeti Başika'da Türk askeri varlığı için gösterdiği tepkiyi dün daha da büyüttü.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne başvurarak Türk askeri varlığının işgalci konumda olduğunu ve çıkarılması yönünde karar alınmasını talep etti.

Dün de belirttiğimiz gibi Türkiye’nin Kuzey Irak’taki askeri varlığı yeni değil. Başika’daki eğitim kampının dışında da Bağdat ve Erbil yönetimlerinin bilgisi dahilinde PKK’ya karşı değişik yerlerde daha çok istihbarat amaçlı küçük askeri unsurlar yıllardır bulunuyor.

Bu gerçek Bağdat hükümeti tarafından yıllardır bilinmesine karşın Musul’a operasyonun yaklaştığı günlerde Bağdat ve ABD’nin tepki vermesi düşündürücüdür.

“Söyleyene değil söyletene bakın” diye bir söz vardır. Bağdat’ın gösterdiği tepkiye de böyle bakmak gerekir. Bağdat’ın değil, Bağdat’ı kimin konuşturduğu daha önemli. Konuşturanın ABD olduğuna kuşku yok.

AKILCI DEĞİL

Irak’ın içinde bulunduğu resmin tamamına bakıldığında Bağdat’ın Başika’ya verdiği tepki akılcı görünmüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 507 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 181 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 421 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar