Aydınlanmaya ihtiyaç var

YILBAŞI gecesi Reina’daki hain terör eyleminde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.Bu vahşi eylemi Reuters’in haberine göre DAEŞ üstlendi. Türkiye bir süredir bu sapkın...

YILBAŞI gecesi Reina’daki hain terör eyleminde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Bu vahşi eylemi Reuters’in haberine göre DAEŞ üstlendi. Türkiye bir süredir bu sapkın terör örgütünün hedefinde. “Bir insan öldüren bütün insanlığı öldürmüş sayılır” diyen dinimizi ve dince kutsal sayılan değerlerimizi saptırarak bütün dünyada terör estiren DAEŞ ve benzeri örgütlere karşı en doğru ve etkili mücadele yolu aydınlanmadır.
Daha 13. yüzyılda dünyaya sevgi, hoşgörü ve barış öğretisiyle ışık saçan Mevlânâ, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre’nin yeşerdiği Anadolu toprakları ve toplumu, kutsal dinimizi saptıran, istismar eden, terör ve terörist üreten bir iklime teslim edilmemelidir.
Bunu sağlamanın en sağlam yolu, halkımızın dinimiz ve dini değerlerimiz konusunda aydınlatılmasıdır. Sözüm ona din eğitimi veriyoruz, dinimizi öğretiyoruz diyerek merdiven altı kurslarla, dershanelerle, yurtlarla çocuklarımızın taze beyinlerini yıkayan, onları birer robot haline getiren sahte din adamlarına karşı, dinimizi doğru öğretecek, düşünce, inanç ve vicdan özgürlüğünü temellendirecek gerçek bilim ve din adamlarına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın temel görevi bu olmalıdır. Reina’da vahşetten hemen sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla bir eğlence yerinde yapılmasının herhangi bir farkı yoktur. Hedef insanlıktır” diyerek çok isabetli bir açıklama yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar