Aktif Muhalefet

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin kaybedilmesinden sonra CHP’ye yöneltilen eleştirilerin başında aktif muhalefet yapmaması geliyordu.İktidarın haksız uygulamaları karşında, 2016 yılında...

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin kaybedilmesinden sonra CHP’ye yöneltilen eleştirilerin başında aktif muhalefet yapmaması geliyordu.

İktidarın haksız uygulamaları karşında, 2016 yılında Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü’nden sonra CHP’nin pasif muhalefete çekildiği eleştirisi sık sık dile getirildi.

Özellikle 2 milyon mühürsüz oyun geçerli sayılmasından sonra CHP’lilerin Yüksek Seçim Kurulu’nun önüne gitmemesi eleştirilerin başında geliyordu. CHP yönetimi, “iktidar CHP’lilerin sokağa çıkmasını istismar eder, iktidarın oyununa gelmeyelim” gerekçesiyle kendini savunmuştu.

CHP’nin pasif muhalefet anlayışı, dini ve milliyetçi söylemi öne çıkarması seçimin kaybedilmesinden sonra toplanan kurultayda da eleştirilmişti.

Kurultay’da yönetim yenilendi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine Özgür Özel genel başkan seçildi, parti yönetimi de değişti.

Doğal olarak Özel’in liderliğinde CHP’nin daha aktif muhalefet yapması ve partiyi sağa değil sosyal demokrat politikalara yönlendirmesi beklentisi yükseldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uygulanmayan Anayasa 01 Mayıs 2024 | 155 Okunma İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 860 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 124 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar