ABD’nin iki konuda ikili tutumu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta...BM Genel Kurulu bu yıl, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Hamle’...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta...
BM Genel Kurulu bu yıl, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Hamle’ konusunu tartışacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Genel Kurul’da bir konuşma yapacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Başkanı Obama’nın da yer alacağı liderler zirvesinin konusu ise mülteciler sorunu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu zirveye de katılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM’nin resmi programında bulunan ‘mülteciler’ ve ‘sürdürülebilir kalkınma’ konularında Türkiye’nin yaklaşımını paylaşmanın yanı sıra, ikili temasları, yabancı basınla söyleşileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeleri olacak.

Erdoğan’ın bu temaslarında FETÖ, Suriye ve PKK sorunları üzerinde duracağı kuşkusuz.

FETÖ VE DARBE GİRİŞİMİ

ABD’nin, Türkiye için hayati önemdeki iki konuda ‘ikili’ bir politika izlemesi Ankara’yı rahatsız ediyor.

Bunlardan biri FETÖ, diğeri de PKK-PYD-YPG konusu...

15 Temmuz’da Türkiye, tarihinde görülmemiş kanlı bir darbe girişimine sahne oldu.

Demokrasiyi, tüm değerlerin başına koyan ABD ve Avrupa, Türkiye’de Meclis’i ve halkı bombalayıp kurşunlayarak demokrasiyi ve Cumhuriyet’i rafa kaldırmayı hedefleyen bu darbe girişimi karşısında geç ve cılız bir tepki verdi.

Şu bir gerçek ki, 15 Temmuz’da Türkiye’de olanların binde biri bir Avrupa ülkesinde olsaydı, ABD ve Avrupa Birliği (AB) dünyayı ayağa kaldırırdı.

Ama Türkiye’de olunca öyle yaptılar...

Çok geç ve yetersiz bir tepki gösterdiler.

Kuşkusuz Ankara bu ‘ikircikli’ tutumu kaydetti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.178 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar