ABD, Türkiye'yi durdurma peşinde

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Afrika gezisinin Cezayir ayağını tamamlayıp Moritanya’ya, oradan da Senegal’e geçti. Gezinin Cezayir ayağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye konusunda...

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Afrika gezisinin Cezayir ayağını tamamlayıp Moritanya’ya, oradan da Senegal’e geçti.

Gezinin Cezayir ayağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye konusunda Batı’dan gelen mesajlara yanıt verdi. 

Erdoğan’ın mesajlarını Vahap Munyar’ın haberinde bulacaksınız. 

Erdoğan’ın açıklamalarının satır araları ve heyetteki yetkililerle yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenimi aktarayım.


AFRİN’DE GERİ ADIM YOK
Türkiye’nin Afrin operasyonu herhangi bir geri adım atılmadan devam edecek.

Afrin şehir merkezine girilip girilmemesi konusunda bir tereddüt de yok...

Afrin’e girilecek ve kent merkezi de PKK-PYD-YPG teröristlerinden temizlenecek. 

TSK’nın, jandarmanın ve polisin meskûn mahalde sokak sokak, ev ev teröristlerle çarpışmış deneyimli özel kuvvetleri Afrin’i temizlemek için müşterek operasyon yapacaklar. Sivil halka zarar gelmemesi için çağrılar yapılacak, önlemler alınacak. Terör örgütünün sivil halkı kalkan olarak kullanması bekleniyor.

Bununla ilgili önlemler ve çağrılar da Afrin şehir merkezi operasyonunun planlamaları içinde; sivil halkın boşaltılması için girişimlerde bulunulacak.


ABD’NİN TUTUMU AYNI
Yapılan temaslara rağmen ABD’nin tutumu özde aynı. Türkiye’nin Afrin ‘Zeytin Dalı’ harekâtını durdurmaya çalışıyor. Türkiye’nin Afrin kent merkezine ve Menbiç’e girmesini önlemeye çalışıyor. 

Nitekim BMGK’nın Suriye’de ilan ettiği bir aylık insani ateşkesin Türkiye’yi de bağladığını düşünüyor. ABD Dışişleri’nin Türkiye’nin kararı iyi okuması gerektiği yolundaki açıklaması, ‘Türkiye harekâtı durdursun’ anlamı taşıyor.

Ancak bu çağrının T...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 501 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 181 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 418 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma CHP’nin İktidar Yürüyüşü 05 Nisan 2024 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar