24 saat

15 Temmuz'da kanlı darbe girişiminin yaşandığı 24 saat bir kâbus gibiydi.O 24 saatin travması henüz atlatılabilmiş, her yönüyle ortaya çıkarılabilmiş değil. Türkiye’yi şoka sokan kanlı...


15 Temmuz'da kanlı darbe girişiminin yaşandığı 24 saat bir kâbus gibiydi.
O 24 saatin travması henüz atlatılabilmiş, her yönüyle ortaya çıkarılabilmiş değil.

Türkiye’yi şoka sokan kanlı darbe girişiminin bastırılmasındaki en büyük pay, kuşkusuz, sokaklara çıkıp darbeye direnen, tankların önüne geçen, üstüne çıkan, altına yatan, kurşunlara göğsünü siper eden, 246’sı şehit olan, binlercesi yaralanan Türk halkıdır.

Darbenin halk direnişiyle bastırılmasındaki dönüm noktası ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CNN Türk ekranlarından canlı yayında halkı direnmeye, sokağa çıkmaya davet eden konuşmasıydı.

O karanlık gecede en çok merak edilen konulardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durumuydu.

Hayatta olup olmadığı, darbecilerin onu ele geçirip geçirmediği, ne yaptığı, ne düşündüğü bilinmiyordu.

Hayatına kastedenlerin Marmaris’te kaldığı oteli bastığı saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmak, akıbetini öğrenmek mümkün değildi.

Bunu CNN Türk’te, Doğan TV Ankara Temsilcisi, meslektaşımız Hande Fırat başardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştı, onu cep telefonundan canlı yayına bağladı ve çağrısını halka duyurdu. O an, darbe girişiminin seyrini değiştiren anlardan biriydi. Halkın da müdahalesiyle darbe püskürtüldü.

Hande, o gece yaşadıklarını ve yaşananları “24 Saat 15 Temmuz’un Kamera Arkası” adıyla kitaplaştırdı ve Doğan Kitap’tan okurlara sunuldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mısra Öz’ü Örnek Alın 29 Mart 2024 | 68 Okunma İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 484 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar