YPG’nin silahları nereye dönecek?

Türkiye’nin, “Bu silahlar ne olacak” sorusuna ABD, “DEAŞ’tan sonra geri alınacak” yanıtını verdiyse de bu inandırıcı olmadı.Rusya-Türkiye ve İran’ın Soçi’de...

Türkiye’nin, “Bu silahlar ne olacak” sorusuna ABD, “DEAŞ’tan sonra geri alınacak” yanıtını verdiyse de bu inandırıcı olmadı.

Rusya-Türkiye ve İran’ın Soçi’de cumhurbaşkanları düzeyinde gerçekleştirdikleri üçlü zirvede bir yol haritası yapıldı. Türkiye’nin itirazı yine YPG’ydi. YPG’nin, bu yol haritası izlenirken, sürece katılmasının kabul edilmeyeceği, asla aynı çatı altında veya aynı platformda bulunmasının mümkün olmadığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ağzından vurgulandı.

Üçlü zirveden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonla görüştüler. Bu görüşmeyle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump’ın kesin bir dille bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini vurguladığını açıkladı. Trump’ın bunun saçma olduğunu, bu saçmalığa son verilmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Beyaz Saray ise ‘Suriye’de sahadaki ortaklara verilen askeri destek konusunda olması gereken düzenlemelerle ilgili’ Trump’ın Erdoğan’a bilgi verdiğini açıklamakla yetindi.

İKİ ÖNEMLİ SORU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.167 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 512 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar