Yan odadaki yuvarlak masa

 Düş gücü yüksek bir arkadaşım vardı. Ona göre, herhangi bir “oval” ofisin hemen yanında yer alan “kare” şeklindeki odaya yerleştirilmiş “yuvarlak” masada dört kişi...

 

Düş gücü yüksek bir arkadaşım vardı. Ona göre, herhangi bir “oval” ofisin hemen yanında yer alan “kare” şeklindeki odaya yerleştirilmiş “yuvarlak” masada dört kişi oturmaktaydı.

Masanın yalnızca orta bölümüne odaklanan oda aydınlatmasının dışında kaldıkları için, etrafındakileri görememekteydik. Muhtemelen masanın üstünde, yüzey kaplaması olarak yer alan bir dünya haritası da vardı.

Ne zaman dünyanın her hangi bir yerinde, onların başının altından çıktığı aşikar bir musibet belirse bu masa aklımıza gelirdi. Arkadaşımın en büyük fantezisi, bir kereliğine de olsa o masanın bir ucuna ilişip, nasıl karar verdiklerine tanık olabilmekti!

Benim fantazyalarım ise her zamanki gibi daha kuruydu! Bırakın küresel düşünmeyi, yerel ölçekteki kara gözlüklü karar alıcılardan, ulusal ölçektekilere bile zar zor terfi edebilmiştim.

Gerçi, normal bir ülkede gerçek üstü diye tanımlanabilecek bir gündem bizim ülkemizde o kadar olağanlaşmış, sıradanlaşmıştı ki benim fanteziler gittikçe değersizleşti .

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ergun Hiçyılmaz’ın ardından 14 Şubat 2024 | 442 Okunma Deve pazarlığı 27 Ocak 2024 | 113 Okunma Ülke tarihinin gördüğü en ‘siyasi’ yerel seçim 10 Ocak 2024 | 146 Okunma Seçmece başlıklarla 2023 yılı özeti 31 Aralık 2023 | 41 Okunma Cumhuriyetin başkenti Ankara ve Anıtkabir 29 Ekim 2023 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar