Tanıtım Geliştirme Ajansıyla gözleri turizm gelirlerinde

Turizm AKP iktidarının bilmediği bir konuydu. Sektör kendi devingen ve uzmanlık gerektiren yapısıyla işliyor, siyasi iktidara müdahale fırsatı bırakmıyordu.

Turizm sektörünü kontrol altına almaya iktidarın bilgi ve deneyimi yetmediği için, onun yalnızca gelirleriyle ilgilendiler. Cari açığın turizm kazançlarıyla yamanması uğruna, pastanın bölüşümünde söz sahibi olamamayı sineye çektiler.

Bu arada, bir  “… kıl koparma” operasyonu olarak, turizmin en büyük bileşeni/ geliri olan alkol ve sigaraya amansız zam uygulamakta tereddüt etmiyorlardı. İşletmelerin gelirini düşürmek, sahte içki ve kaçakçılığı özendirmek umurlarında olmadı.

Yandaşlara tahsisli arazi sağlamak, doğa harikası yerleşimleri yok edip, turizm alanı haline getirerek işin içinde olmak da onları kesmiyordu.

Batılıyla etkileşim sağladığı için aslında turizmden nefret etmekteydiler. Ama çok çabuk nakite dönüşen turizm kazançlarından, kendi destekçilerinin de pay alması yüzünden itirazlarını dillendirmediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son Güneş Tutulması örneğinde bilimin popülerleştirilmesi 13 Nisan 2024 | 37 Okunma Umarım 2054 yerel seçimlerinde 30 Mart 2024 | 39 Okunma Ergun Hiçyılmaz’ın ardından 14 Şubat 2024 | 445 Okunma Deve pazarlığı 27 Ocak 2024 | 117 Okunma Ülke tarihinin gördüğü en ‘siyasi’ yerel seçim 10 Ocak 2024 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar