Memlekete bahar ne zaman gelir

“Mart’ın Sonu Tabii ki Bahar”dır. Doğanın uyanışını mevsimlik, köksüz lalelerle yutturmaya kalkanların elinden aldığında ise, bahar daha da değerlenir.İnsanlar birden, başka baharların da...

“Mart’ın Sonu Tabii ki Bahar”dır. Doğanın uyanışını mevsimlik, köksüz lalelerle yutturmaya kalkanların elinden aldığında ise, bahar daha da değerlenir.

İnsanlar birden, başka baharların da farkına varır. Artık yalnızca bir fotograf çekimi süresince yararlandığı o yapay güzelliğin gerçek olmadığını anlar.

Kökü daha derine gidenlere yönelir. Yeni sahiplendiği cılız gövdenin baharda çiçeklerle donanması, arkasından yaprağa durması iyidir de… ille de koku ister insan.

Koku dediğin her zaman parfüm saçanı değildir. Bazen tezek kokusu alırsın. İşte o, bitkinin serpilip gelişmesini sağlayan, yine bir başka canlıdan alınmış enerjidir; gübredir.

Yalnız o kokuyu, tarlanın içine s.maya geleninki ile karıştırmayacaksın… ve de bahçe kenarlarına ısırgan otu ekeceksin ki, taharet almaya kalktığında canı yanacak…

Sürülmüş tarlanın toprak kokusu da iyidir. Sürülerek, alt üst edilerek işlenmiştir o tarla; bitkilerin soluklanması için. Yağmur yağdığında ortaya çıkan solucanlar ise candır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son Güneş Tutulması örneğinde bilimin popülerleştirilmesi 13 Nisan 2024 | 43 Okunma Umarım 2054 yerel seçimlerinde 30 Mart 2024 | 41 Okunma Ergun Hiçyılmaz’ın ardından 14 Şubat 2024 | 449 Okunma Deve pazarlığı 27 Ocak 2024 | 117 Okunma Ülke tarihinin gördüğü en ‘siyasi’ yerel seçim 10 Ocak 2024 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar