Jüpiter aşkına

Kavun peynir ile kurulan sofra keyif amaçlıdır. Deniz kenarı ister. Muhabbet örgütlenmesi gerektirir.Böyle sofralarda “yeryüzü” konuları rakıya mezedir. Masa başındakilerin uzmanlıklarına göre(!)...

Kavun peynir ile kurulan sofra keyif amaçlıdır. Deniz kenarı ister. Muhabbet örgütlenmesi gerektirir.

Böyle sofralarda “yeryüzü” konuları rakıya mezedir. Masa başındakilerin uzmanlıklarına göre(!), “ihanet, siyaset, ticaret” üçgeninde konular gidip gelir. Dünya hali, hem de en somut biçimiyle masada soslanır, ateşe verilir.

İçince maraza çıkarmayanlardan bir masa oluşturulmuşsa, tartışmaların sonu hep mutlu bitmeye meyillidir. Her sofranın mutlaka bir ayıkı vardır; o amacından sapan lafları toparlar, hatta ustaca herkese onatır.

 

En tehlikelisi iki kişilik masadır. Baştan gözbebeği teması kuruldu zannedilirken, sonu hüsranla biten nice masalar görülmüştür.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ergun Hiçyılmaz’ın ardından 14 Şubat 2024 | 442 Okunma Deve pazarlığı 27 Ocak 2024 | 114 Okunma Ülke tarihinin gördüğü en ‘siyasi’ yerel seçim 10 Ocak 2024 | 148 Okunma Seçmece başlıklarla 2023 yılı özeti 31 Aralık 2023 | 41 Okunma Cumhuriyetin başkenti Ankara ve Anıtkabir 29 Ekim 2023 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar