İstanbul 2019 sonrasında…

Büyük organizasyonlar böyle adlandırılır. Örneğin olimpiyat oyunlarının tanıtım çalışmaları, o şehrin sonuna rakam eklenerek başlar. Üstünden yıllar geçse de logo artık beyinlere...

Büyük organizasyonlar böyle adlandırılır. Örneğin olimpiyat oyunlarının tanıtım çalışmaları, o şehrin sonuna rakam eklenerek başlar. Üstünden yıllar geçse de logo artık beyinlere bir milat olarak kazınmıştır.

İstanbul, 2019 yılındaki, hem de tekrar edilmiş(!) benzersiz bir belediye başkanlığı seçimiyle tarihe geçecek. İstanbul 2019 sonrasında artık “ülkede farklı şeyler olmaya başlayacak.”

Gezi sloganından farkını anlıyorsunuz değil mi? Bilinmez bir dönemi içerecek olsa da, “artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” demek yerine, “sonun başlangıcına” ait değişik senaryoların ortaya konacağına inanıyorum.

Ülkemize ait yakın tarih çalışmaları yapanların/yapacak olanların beynini yakan bir seçim sürecinden geçiyoruz. AKP yönetiminin seçim dönemlerinde, özellikle tansiyon yükseltmekte çok başarılı olduğu “senaryo yazıcılığında” bu kez çuvallaması hayretle izleniyor.

Futbolcunun maç sonrası terli terli verdiği, “önümüzdeki maçlara bakacağız” demeçleri benzeri; plansız, kendi performansını sunan değil, rakibin açığını kollayan bir kampanya yürütülüyor.

Aslında, “fantastik bir roman kurgusu içindeyiz” de denebilir. Toplumun çürümesini gösterir örneklerin sunulduğu, insanları geleneksel düşünme kalıplarının darmadağın edildiği, kaba bir söylemle, “manyağa çevrildiği!” bir tuhaf zaman dilimindeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ergun Hiçyılmaz’ın ardından 14 Şubat 2024 | 442 Okunma Deve pazarlığı 27 Ocak 2024 | 113 Okunma Ülke tarihinin gördüğü en ‘siyasi’ yerel seçim 10 Ocak 2024 | 146 Okunma Seçmece başlıklarla 2023 yılı özeti 31 Aralık 2023 | 41 Okunma Cumhuriyetin başkenti Ankara ve Anıtkabir 29 Ekim 2023 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar