Bak, ben sana baskının nerede hissedildiğini anlatayım!

Hülya Avşar'ın eski kocası Kaya Çilingiroğlu Türkiye’de iktidar baskısı olmadığını, ancak siyasi söylemleri olanların bu konuda şikayetçi olabileceğini söylemiş. Devamla, ülkenin...

Hülya Avşar'ın eski kocası Kaya Çilingiroğlu Türkiye’de iktidar baskısı olmadığını, ancak siyasi söylemleri olanların bu konuda şikayetçi olabileceğini söylemiş. Devamla, ülkenin güneyinde insanların rahatlıkla bikinisini giyip, içkisini içtiğini eklemiş.

 Siyasi iktidarın, bir popüler kültür figürü olarak önünü açtığı ve karşılığında da saflarına kattığı Çilingiroğlu bugünlerin ruhuna uygun konuşmuş. Televizyon ekranındaki, anlık görüntüye bakılarak yapılan nadan ve nobran topçu yorumculuğunun getirdiği cinlikle saptamalarda bulunmuş.

 Çilingiroğlu, kısır dünya görüşünün gereği, “siyasi söylem”i olumsuzlamış. Büyük olasılıkla siyasi söylemde bulunmayı, iktidara muhalefet yapmakla eşleştirmiş. Böylece siyasi söylemi, ağzını kapamayanın karşılığını doğal olarak bulacağı bir kabahat olarak görmüş.

 Daha da uyanıkça, söylediklerinin ülke bütününü kapsamadığını bilerek Türkiye’yi bölgelere ayırmış. Siyasi iktidarın, bir “günahkar adası” olarak tanımlayıp arındırmaya çalıştığı Akdeniz ve Ege kıyılarını, ülkede sürmekte olduğunu iddia ettiği özgürlük ortamına bütünlemiş.

 Çilingiroğlu tabii ki yanılıyor. Güney dediği turizmle de soslanmış yerleşimlerin, Türkiye gerçeğinden uzak bir yaşam sürdüğünü zannediyor.

 Bir kere, en meşhur Güney olan Antalya’da, geçen yıl turizm sezonu öncesi kamuya açık alanlarda içki yasağı ilan edildi. Örneğin, sevgilinle Side Apollon tapınağı önünde gün batımını birer bira ile kutsamak istedin, bak bakalım neler oluyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son Güneş Tutulması örneğinde bilimin popülerleştirilmesi 13 Nisan 2024 | 37 Okunma Umarım 2054 yerel seçimlerinde 30 Mart 2024 | 39 Okunma Ergun Hiçyılmaz’ın ardından 14 Şubat 2024 | 443 Okunma Deve pazarlığı 27 Ocak 2024 | 117 Okunma Ülke tarihinin gördüğü en ‘siyasi’ yerel seçim 10 Ocak 2024 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar