Seçime iki hafta kala…

Twitter alemi diliyle, Fizik Dâhisi Hipertansiyon Muharrem İnce, şimdiye değin görülmediği ölçüde, söylemleri ve duruşuyla insanları gözyaşına boğmakta.İnce, vatandaşını...

Twitter alemi diliyle, Fizik Dâhisi Hipertansiyon Muharrem İnce, şimdiye değin görülmediği ölçüde, söylemleri ve duruşuyla insanları gözyaşına boğmakta.

İnce, vatandaşını duygulandırırken hamaset yapmıyor. O yalnızca insanlara, önceden tanış oldukları dünya halini vaat ediyor. Uzunca bir süredir unutturulan insani yaşamı hatırlatıyor.

Çizdiği benzersiz portre ve ülke halkının hasret kaldığı siyasi zeka gösterisiyle kentsoyluyu, içtenliğiyle de kırsaldaki insanı heyecanlandırıyor, umut saçıyor.

Yeminli CHP düşmanlarının, en azından kafasını karıştırıyor. İlginçtir, sosyal medyada etkin olan sosyalist tayfa bile, İnce hakkındaki eleştiri haklarını saklı tutuyor.

İnce’nin motive ettiği insanlar hemen karşıt sorularla endişelerini sıralıyor: Bu hava, eski Cumhuriyet mitinglerindeki gibi, etkilediği kesim ile sınırlı mı kalır? Mesajlar gereken yerlere ulaşabiliyor mu?

Yanıtlayalım… Kentlerde sorun yok. Kırsalda, özellikle tarikatların teslim aldığı kesimde ise tık yok. Ama mazot, gübre ve tarım ilacındaki dev fiyat artışlarının, İnce’nin de vurgulaması ile kafalara kakılması, çiftçinin en azından midesini bulandırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ergun Hiçyılmaz’ın ardından 14 Şubat 2024 | 442 Okunma Deve pazarlığı 27 Ocak 2024 | 114 Okunma Ülke tarihinin gördüğü en ‘siyasi’ yerel seçim 10 Ocak 2024 | 148 Okunma Seçmece başlıklarla 2023 yılı özeti 31 Aralık 2023 | 41 Okunma Cumhuriyetin başkenti Ankara ve Anıtkabir 29 Ekim 2023 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar