Elektrikli otomobilin lojistiği
Devrim Otomobili milat kabul edilirse 61, Cumhuriyet'in kuruluşu milat kabul edilirse 99 yıllık bir otomobil sevdamız, daha doğrusu hasretimiz vardı ülke olarak.TOGG'ın seri üretimine artık başlandı. Seneye, Yüzüncü...
Devrim Otomobili milat kabul edilirse 61, Cumhuriyet'in kuruluşu milat kabul edilirse 99 yıllık bir otomobil sevdamız, daha doğrusu hasretimiz vardı ülke olarak.
TOGG'ın seri üretimine artık başlandı. Seneye, Yüzüncü Yıl'da yerli otomobil hasretimiz dinecek. TOGG, bu yönüyle Cumhuriyet'in büyük kazanımlarından biri. İlkin piyasaya pahalı girecek muhtemelen; ama sonra, yaygınlaştıkça eşyanın tabiatı gereği ucuzlayacak.
Yedek parça sorunu olmayacak. Ayrıca, en önemlisi yüzde 80'i 25 dakikada şarj olacak şekilde tasarlandı. Zira yeni nesil otomobillerde -elektrikli olanlarını kast ediyorum elbette- en önemlisi, şarj meselesi. Bu işin lojistiği de o. Akaryakıtlı araçlar zaman içinde tedavülden kalkacak.
Zaten pahalılıktan sonra akaryakıt, adı üstünde akarken yakan bir emtiaya dönüştü. O yüzden otomobil kullanıcıları, enerji maliyetlerini düşürecek bazı formüller varıyor.
Önce şu ayrıma bakalım: Elektrikli oto ile hibrit, yani melez otomobilleri kesin çizgilerle ayırmak lazım. Hibrit, elektrikli otomobilden, bilmeyenler için söylüyorum, farklı. Hibrit otolar sıkışık trafikte, düşük hızlarda benzin motoru yerine elektrik motorunu kullanıyor. Kendi kendini...