Zülfü yare dokunmayan, sözümün gerçekten meclisten dışarı olduğu bir yazı…

“Zülfü yare dokunmak” deyimi uzun uzadıya anlatılması gereken bir ters durumu yansıtır. Genellikle istemeden ağızdan çıkan ve önemli kişileri gücendirmesi mümkün sözler için...

“Zülfü yare dokunmak” deyimi uzun uzadıya anlatılması gereken bir ters durumu yansıtır. Genellikle istemeden ağızdan çıkan ve önemli kişileri gücendirmesi mümkün sözler için kullanılır.

Eğer gücendirecek sözünüzü etrafta bundan etkilenecek kimseler varsa da söylemek niyetindeyseniz, konuşmanıza “Sözüm meclisten dışarı” diye başlarsınız.

Nezaket bunu gerektirir.

Bugün yazacağım konunun kimseyi gücendirmesi gerekmez. Sonuçta bize hayli uzak bir ülkede olup bitenlerden bahis açacağım.

Hindistan’dan…

Kalabalık bir ülke Hindistan; nüfusu 1 milyar 300 milyon. Halkının çoğunluğu Hindu olsa da, bir yönüyle dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ikinci ülkesi durumunda. [En kalabalık Müslüman ülke 270 milyon nüfusuyla Endonezya.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 2.693 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.830 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.622 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.618 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar