Zihinlerde sorular.. Ben de sorularınıza cevap verme görevini üstlendim…

Cuma gecesi Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması ve yerine yeni bir başkan atanması ile İstanbul Sözleşmesi diye de anılan, Avrupa Konseyi damgasına sahip ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aİle...

Cuma gecesi Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması ve yerine yeni bir başkan atanması ile İstanbul Sözleşmesi diye de anılan, Avrupa Konseyi damgasına sahip ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aİle İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele’ belgesinin feshedilmesi tasarruflarında tek akıllıca yön, bu kararların haftanın son günü çok geç bir saatte kamuoyuna duyurulmasıdır.

“Hafta sonu konuşulur, tartışılır, emirin demiri keseceğine dair deyişin hatırlatacağı bir zihin açıklığıyla yapılacak bir şey olmadığı anlaşılacağı için yeni haftaya sessiz ve sakin girilir“ diye düşünülmüş olmalı.

Akıllıca bir davranış tarzı.

Nitekim bütün ülkenin tatil yaptığı Cumartesi gününü (dün) konu üzerinde çene yorarak geçirdi ülkemiz.

En fazla merak edilen konu böyle bir yola neden girildiğiydi.

Son birkaç ayı ‘reform’ sözcüğü merkezli müjdelerle geçirmiş, ekonomide farklı yaklaşımın ilk habercisi olarak Hazine ve Maliye Bakanı ile Merkez Bankası Başkanı değiştirilmiş, insan hakları eylem planı ile demokratik açılımlara kapı aralanmış iken, Cuma gecesi oldu-bittisini anlamak hiç kolay değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 3.882 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.187 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.863 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum