YSK’dan ne bekleniyor ve ben ne bekliyorum?

Biraz önce kalktık ve ailece sahurumuzu yaptık. Bugün Ramazan’ın ilk günü ve inanıyorum ki, Türkiye’nin bütününde, evlerin büyük bölümünde, Ramazan bizim evdekine benzer bir şevkle...

Biraz önce kalktık ve ailece sahurumuzu yaptık. Bugün Ramazan’ın ilk günü ve inanıyorum ki, Türkiye’nin bütününde, evlerin büyük bölümünde, Ramazan bizim evdekine benzer bir şevkle karşılanmıştır.

Türklerin en sevdiği ibadetlerin ilk sırasında oruç geliyor. Daha küçücük çocukken ‘dikişli’ başlanan oruçlar, sağlığını bozmayacak yaş aralığına gelen her bireyde ailenin diğer üyelerinin ibadet heyecanına katılma iradesine dönüşüyor.

Araştırmalar da oruç tutma alışkanlığının her kesimde yaygın olduğuna işaret ediyor.

Oruç, yani yemeden-içmeden kesilme, uzun saatler boyunca bedenin ihtiyaçlarını karşılamama, insanı pek çok yanlışlıktan uzak tuttuğu gibi, kendisiyle iç-hesaplaşmaya da sevk ediyor.

Etmiyorsa, etmesi gerekir.

Siyasilerimizin de, devlette önemli görevler üstlenmiş temel görevi insanlara hizmet olan kesimlerin de, bu bir ay boyunca, diğer günlerden daha hassas davranacaklarını, söylem ve eylemlerine dikkat edeceklerini düşünmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 635 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.611 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.079 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum