Yerel seçim öncesi partiler tavırlarını belirlerken onlara bakarak hazırladığım benim değerlendirmem

Yerel seçime giderken ortalık biraz olsun aydınlanmaya başladı.İlk tespitler özetle şöyle:Partilerin büyük çoğunluğu seçime kendi adaylarıyla girecek.AK Parti ile MHP bu seçimde de mevcut birlikteliklerini...

Yerel seçime giderken ortalık biraz olsun aydınlanmaya başladı.

İlk tespitler özetle şöyle:

Partilerin büyük çoğunluğu seçime kendi adaylarıyla girecek.

AK Parti ile MHP bu seçimde de mevcut birlikteliklerini devam ettirecek; pazarlıkta anlaşabilirlerse onlara Yeniden Refah Partisi’nin de katılması mümkün.

CHP bu seçimde işbirliği için kapısını çaldığı İYİ Parti’den red cevabı aldı. İYİ Parti adına konuşanların bu kararı açıklarken benimsedikleri üsluba bakılırsa, seçimde İYİ Parti AK Parti’den daha fazla CHP’ye muhalefet edecek.

CHP şimdiye kadar seçime yalnız başına girdiğinde başarısız olacağını kabul eder bir alçak gönüllükle işbirliği arayışındaydı; bu seçimde adayları o yüzden şimdiden ‘seçilemeyecek aday’ görüntüsünü kazandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti hayvanları korumada yalnızları oynuyor 26 Temmuz 2024 | 995 Okunma Listede adım yok, üzüntülüyüm 25 Temmuz 2024 | 3.055 Okunma Biden’den Trump’a dengeyi değiştirebilecek bir sürpriz… 23 Temmuz 2024 | 1.617 Okunma Şifreleri doğru çözdüysem, ortaklık üç vakitte… 21 Temmuz 2024 | 4.232 Okunma Trump suikastçısı bana kimi hatırlattı bir bilseniz… 19 Temmuz 2024 | 1.050 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar