Yerel seçim öncesi partiler tavırlarını belirlerken onlara bakarak hazırladığım benim değerlendirmem

Yerel seçime giderken ortalık biraz olsun aydınlanmaya başladı.İlk tespitler özetle şöyle:Partilerin büyük çoğunluğu seçime kendi adaylarıyla girecek.AK Parti ile MHP bu seçimde de mevcut birlikteliklerini...

Yerel seçime giderken ortalık biraz olsun aydınlanmaya başladı.

İlk tespitler özetle şöyle:

Partilerin büyük çoğunluğu seçime kendi adaylarıyla girecek.

AK Parti ile MHP bu seçimde de mevcut birlikteliklerini devam ettirecek; pazarlıkta anlaşabilirlerse onlara Yeniden Refah Partisi’nin de katılması mümkün.

CHP bu seçimde işbirliği için kapısını çaldığı İYİ Parti’den red cevabı aldı. İYİ Parti adına konuşanların bu kararı açıklarken benimsedikleri üsluba bakılırsa, seçimde İYİ Parti AK Parti’den daha fazla CHP’ye muhalefet edecek.

CHP şimdiye kadar seçime yalnız başına girdiğinde başarısız olacağını kabul eder bir alçak gönüllükle işbirliği arayışındaydı; bu seçimde adayları o yüzden şimdiden ‘seçilemeyecek aday’ görüntüsünü kazandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 852 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.955 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 706 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.886 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.413 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar