“Yaşlı eller dünyayı mahvedecek bir yanlışlığı tetikler mi?” endişesi yeniden hortladı

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (22.09.2022)''“Yaşlı eller dünyayı mahvedecek bir yanlışlığı tetikler mi?” endişesi yeniden hortladı'' başlıklı yazısı.

Bir zamanlar dünyanın en geniş sınırlarına sahip ülkesi diye bilinen bir Sovyetler Birliği vardı. Kısa süre önce ölen Mihail Gorbaçov devlet başkanlığına gelene kadar hep bir ayağı çukurda denilebilecek ihtiyarların yönettiği bir ülkeydi Sovyetler Birliği. Şimdi onun yerinde Rusya Federasyonu bulunuyor.

Vladimir Putin’in başında yer aldığı Rusya.

Sovyetler Birliği 2. Dünya Savaşı’nda elde ettiği ‘süpergüç’ statüsünü korumak için ABD ile delicesine bir silah yarışı içerisindeydi. Sovyet liderler, yarış sebebiyle vatandaşlarından ülke içerisinde huzursuzluk çıkarmamalarını, ekonomik sıkıntılara göğüs germelerini beklemekteydi. Ülkenin zengin olduğu bilinen kaynakları silah üretimi için kullanılmaktaydı.

Özellikle de nükleer silahlar için…

Diğer ‘süpergüç’ olan ABD’nin kaç nükleer füzesi varsa, Sovyetler Birliği ondan bir fazla nükleer füzeye sahip olmayı amaçlıyordu.

Sovyetler Birliği adını taşıyan ülke bugün yoksa bunun en önemli sebebi, ABD’nin zorlamasıyla benimsediği nükleer alandaki yarıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 841 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.408 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.445 Okunma En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 1.541 Okunma İki sorum var: Bahçeli neden Akşener’in İYİ Parti’nin başında kalmasını istiyor?.. İsrail ile ABD İran’ı neden tehdit ediyor?.. 13 Nisan 2024 | 3.387 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar