Vazgeçmişlerdi, yeniden ittifak arayışına girdi partiler… Bunun önemli bir sebebi var: Mecburlar…

Yerel seçimlere gidilirken en kritik dönüm noktası ne olabilir?Adayların isimlerinin açıklanması değil mi?Bütün siyasi partiler işte tam o noktanın önünde görünüyorlar. Bazıları (CHP ile MHP)...

Yerel seçimlere gidilirken en kritik dönüm noktası ne olabilir?

Adayların isimlerinin açıklanması değil mi?

Bütün siyasi partiler işte tam o noktanın önünde görünüyorlar. Bazıları (CHP ile MHP) daha şimdiden belli yerlerdeki adaylarını açıkladılar; AK Parti de pek çok ilde kimleri aday göstereceğini bu hafta sonu kamuoyuyla paylaşacak.

İsimlerin aşağı-yukarı belli olduğu günümüz ortamında partilerin ‘ittifak’ arayışlarının sürmesini nasıl yorumlayacağız?

Yazım bu soruya cevap arıyor.

CHP genel seçimde birlikte hareket ettiği İYİ Parti, Ak Parti de MHP ile yerel seçimde de ‘ittifak’ yapmak için temasta. Daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener buluşmuştu, dün de AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya geldiler. Partilerin müzakereci isimleri seçimde birlikte hareket etmeyi sağlamak üzere hemen her gün görüşüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 2.701 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.971 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.480 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar