Ülkeyi nelerin beklediğini merak edenlere kılavuz mahiyetinde bir kitap; ABD’den…

Bu yazıda okuyacaklarınızı Serdar Turgut‘a borçlusunuz. Onun dünkü yazısında çıktığını haber verdiği bir kitaba ulaştım ve okuduklarım beni dehşete düşürdü. Bugün...

Bu yazıda okuyacaklarınızı Serdar Turgut‘a borçlusunuz. Onun dünkü yazısında çıktığını haber verdiği bir kitaba ulaştım ve okuduklarım beni dehşete düşürdü. Bugün sizlere ABD’deki Trump‘a fazla uzak olmayan bir çevrenin hakkımızda ne düşündüğünü ve ellerine fırsat geçerse nelerin yapılmasını istediklerini en çıplak ve çarpıcı biçimde yansıtan o kitaptan bazı cümleler aktaracağım.

Habertürk yazarı uzun yıllar önce Washington’da Hürriyet‘i temsilen bulunurken Pentagon’da makamına uğradığı bir bürokratın odasında ülkemizin bir bölümünü farklı bir devlete bağışlamış haritayla karşılaştığını birkaç kez yazmıştı.

Son yazısında o haritayı gördüğü odanın ‘aynı zamanda İsrail vatandaşı’ olduğunu söylediği sahibinden yine adını anmadan söz ediyor. ‘Center for Security Policy’ (CSP) kurumunun çıkardığı ‘Artık Müttefik Değil: Erdoğan’ın Yeni Türk hilafeti ve Batı’ya yönelik yeni cihatçı tehdit’ olarak başlığını tercüme ettiği kitabın giriş yazısını, Türkçeyi de çok iyi konuşan, Serdar Turgut‘un ‘fantezisi çok iyi çalışan bir casus’ diye tanımladığı o kişi yazmış.

Yani Harold Rhode.

Hasan Cemal‘e ‘takiye’ sözcüğünü ve anlamını öğreten de Rhode‘tur; Turgut Özal‘la ilgili kitabının girişinde o görüşmeyi yazmıştı Hasan Cemal. Rhode‘a göre Özal ‘tehlikeli bir İslamcı’ idi, takiye yaparak bunu gizlemekteydi.

Rhode emekli olana (2010) kadar Pentagon’da Türkiye ve etrafındaki coğrafya ile ilgili masaya bakan kişi olarak çalıştı. Şimdilerde Gatestone Institute adlı kuruluşta görevli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak…  29 Mart 2024 | 1.977 Okunma ‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 692 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.616 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar