Ufukta Mısır ve İsrail ile arayı düzeltmek var mı gerçekten? Çaba var da, gerçek durum ne?

Türkiye arası epeydir açık olduğu Mısır’la yeniden yakınlaşmak istiyor…Ortadoğu’yu yakın takipte tutan uluslararası medya Ankara’dan gelen mesajları böyle yorumluyor.Dışişleri...

Türkiye arası epeydir açık olduğu Mısır’la yeniden yakınlaşmak istiyor…

Ortadoğu’yu yakın takipte tutan uluslararası medya Ankara’dan gelen mesajları böyle yorumluyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçen hafta bu yorumu hak edecek bir açıklaması oldu. Mısır’ın bir süredir birlikte hareket ettiği Yunanistan’dan Akdeniz’in kullanımı konusunda farklı bir yaklaşımı benimsediğini ve Türkiye’nin kıta sahanlığı ilan ettiği Meis adası çevresindeki alana saygılı bu tavrın Türkiye ile iyi ilişkiler kurmaya yarayacağını söyledi Dışişleri Bakanı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, dün, üst düzey komutanlarla birlikte katıldığı bir deniz tatbikatı sonrasında yaptığı konuşmada daha ileri sözler sarf etti.

Okuyalım:

“Mısır ile bizim tarihsel, kültürel birçok ortak değerimiz var. Bunların aktive olmasıyla önümüzdeki günlerde farklı gelişmeler olabilir diye değerlendiriyoruz. Zaten Mısır’ın aldığı bu kararın, bizim deniz yetki alanlarımıza saygı duyularak yapılan bu çalışmaların, bizim çalışmalarımıza uygun olduğu kadar Mısır halkının da hak ve menfaatinin yararına olduğunun da bilinmesini istiyorum.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 673 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.611 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.089 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar