Türkiye’den Muhammed bin Salman geçti.. Gezisinin ardından…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (24.06.2022)''Türkiye’den Muhammed bin Salman geçti.. Gezisinin ardından…'' başlıklı yazısı.

Bu siteyle her gün okur karşısına çıkıyorum ve ilk günden başlayarak her yazının başlığını konuyla uyuşmasına dikkat ettiğim bir fotoğraf süslüyor. Bazen fotoğraf yerine bir resim veya grafik kullandığım da oluyor.

Dünkü yazım Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın (MbS) ülkemizi ziyaretiyle ilgiliydi. Yazımı yazdıktan sonra konuya uygun fotoğraf arayışına girdim ve uyacağını düşündüğüm bir fotoğrafı ilgili yere yerleştirdim. Sabah yabancı gazeteleri okuma mesaim başlayınca Suud gazetesi ‘Arab News’ün manşetinden kullandığı fotoğraf dikkatimi çekti ve onun yazımı daha iyi anlamlandırdığını fark edip gerekli değişikliği anında yerine getirdim.

Suud gazetesinin kullandığı fotoğrafta konuk durumundaki MbS olağanüstü beşuş çehreli; evsahibi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise konuğunun elini sıkarken düşünceli görünüyor.

Düşünceli olmakta haklı Cumhurbaşkanı Erdoğan…

MbS yeni nesil Arap liderlerinden… Ülkesinin hiyerarşisinde ‘2 numara’, ancak adının dünya kamuoyu önüne ilk geldiği günden başlayıp her yıl biraz daha artarak, Suudi Arabistan’daki gerçek gücün o olduğu kendini belli ediyor. Hatta bir ara, kraliyet ailesinden zenginleri bir otele hapsedip günler boyu dünyayla ilişkilerini kesmiş, servetlerinin önemli bir bölümünü bağışlamaları karşılığında serbest kalmalarını sağlamıştı.

Eleştirilere tahammül eşiği düşük biri MbS; ülkesinin ismi en bilinen gazetecisi Cemal Kaşıkçı’nın muhalif çizgisi yüzünden başına gelenleri biliyoruz. Gazetelerde köşesi, televizyonda programı olan Kaşıkçı muhalif tavrı yüzünden köşesini ve programını kaybedince yurtdışına çıkmak zorunda kalmıştı. Amerikan Washington Post gazetesinden eleştirilerine devam edince, bir belge almak üzere uğradığı İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluk binasında, Riyad’tan gönderilen kalabalık bir infaz timi tarafından vahşice öldürüldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.018 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.187 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.871 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.624 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar