Türkiye ilgi odağı.. Haberler olumsuz ve bu da rahatsız ediyor..

Türkiye bugün dünyada hakkında en çok haber ve değerlendirme yazısı çıkan ülkeler listesinde ilk sıralarda yer alıyor...

Yalnız Türkiye’nin yakın ilişkide olduğu veya sorunlar yaşadığı ülkelerin medyasından gelmiyor bu ilgi, insanlarının haritadaki yerimizi bildiklerini sanmadığım ülkelerin gazete ve televizyonlarında bile adımız geçiyor.

Google arama motorunun haber bölümüne, birkaç yıl önce, ‘Turkey’ ve ‘Erdogan’ sözcüklerini verdim, bu iki sözcüğün içinde geçtiği haber ve yazılarla ilgili uyarıda bulunulması için; her gün bu yüzden uyarı bombardımanına muhatap oluyorum.

Aynı durum Apple’ın yeni başlattığı ‘News’ bölümü için de söz konusu. Ona da aynı sözcükleri takip ettiğimi bildirdiğim için her gün ABD’de çıkmış haberleri karşıma getiriyor program; gün boyu yenileniyor ve her seferinde yeni yazılarla karşılaşıyorum.

Dünyanın öndegelen yayın kurumları ya süreli temsilcilikler açmış ya da bir -hatta birden fazla- muhabirini özel görevle ülkemize göndermiş bulunuyor. Haberler ilk elden yazılıyor, değerlendirme yazılarında çeşitli kaynaklardan elde edilmiş bilgilere görüşülen yetkin kişilerden alınmış görüşler de eşlik ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.098 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.593 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.869 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar