Toplumdaki “Adaletin kestiği parmak acımaz” inancını zedeleyen yanlışlık pahalıya mal oluyor

Yıllar sonra bugünleri yazacaklar, günümüz medyasında malzeme ararken karşılaşacakları çelişkiler karşısında şaşkınlıktan şaşkınlığa kapılacaklar.Nereden mi biliyorum? Ben...

Yıllar sonra bugünleri yazacaklar, günümüz medyasında malzeme ararken karşılaşacakları çelişkiler karşısında şaşkınlıktan şaşkınlığa kapılacaklar.

Nereden mi biliyorum? Ben onların yıllar sonra yaşayacakları şaşkınlığı hemen her gün deneyimliyorum.

En sonuncusu şu günlerde yazılara dökülen bir başsavcı etrafında yazılıp çizilenler…

Şu günlerde değişik yerlerde vaktiyle İzmir’de başsavcı vekili görevinde bulunmuş bir yargı mensubu ile ilgili haberler ve yazılar çıkıyor. Başsavcının adıyla yıllar önce yine medyada karşılaştığımı hatırlıyorum. Yalnız o dönemde kendisi sürekli övülüyordu. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ‘FETÖ’ adını alarak ‘terör örgütü’ ilan edilmiş camiayı, henüz Türkiye farklı olarak tanırken, bu başsavcı vekili kendi görev bölgesinde bir casusluk soruşturması başlatmış ve onlarla ilgili olduğunu tespit ettiği askeri okul öğrencilerini o davanın içerisine almıştı.

Darbe girişimi sonrası camia ‘terör örgütü’ yaftasını alınca, başsavcının bu çabası uzak görüşlülük olarak övgüye değer bulunmuştu.

Hafızamda böyle kalmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 52 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.222 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.463 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar