Taşlar yerinden oynayınca değişimin nereye kadar varacağı ortalık durulmadan belli olmaz

Gazeteci Fehmi Koru’nun bugünkü (01.05.2022)''Taşlar yerinden oynayınca değişimin nereye kadar varacağı ortalık durulmadan belli olmaz’’ başlıklı yazısı.

Karar gazetesi bugün ‘‘Sıra Sisi’de’’ manşetiyle çıktı.

Kinayeli bir manşet.

Manşeti atanlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2017 yılından bu yana ilişkilerin buz soğukluğunda olduğu Suudi Arabistan’ı ziyaretinden dün medyaya yansıyan fotoğraftan etkilenmiş olabilirler.

O fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan’ın fiili lideri Veliaht Prens Muhammed bin Salman (MbS) kucaklaşırken görülüyor…

Tam sayılmayacak bir kucaklaşmanın fotoğrafı bu. 

Fotoğraf ve o fotoğrafın çekilmesini sağlayan ziyaret dün Batı gazetelerinde de yer buldu.

Ziyarete gereken önemi vermeyen Arap basını, özellikle de Suud gazeteleri…

Dünkü Suud gazeteleri ziyaretin ikinci gününe dair haberi ilk sayfalarından vermedi; Şark’ul Avsat gazetesinde ziyaretle ilgili haberi birinci sayfasında göremeyince gözlerim içeri sayfalara kaydı, orada da çok arandım. Gazete dün Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerine değil, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ihtilaflı konulara geniş yer vermişti.  

Şark’ul Avsat’la aynı gruptan İngilizce Arab News gazetesi de, muhtemelen bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeye gelişi ve Mekke valisi tarafından havalimanında karşılanışını ilk sayfasında değerlendirdiği için olacak, MbS ile kucaklaşma fotoğrafını kullanmadığı görüşme haberini 7. sayfasına layık görmüştü.

[Gazetede ilk gün ziyaretle ilgili hiçbir köşe yazısı yoktu; kendisine sürekli katkıda bulunanlardan Sinem Cengiz’in ‘Suudi Arabistan ile Türkiye’nin saatlerini ayarlama zamanı’ başlıklı yazısını ziyaretin ikinci günü -dün- değerlendirdi Arab News.]

Belli ki, Suudi Arabistan, iki ülke yönetimleri arasındaki buzları eritme amaçlı ziyareti fazla önemli gösterme niyetinde değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyarete başlamadan önce ve hareket ettiği gün yaptığı Suudi Arabistan’la ilişkileri onarma ve yeni dönemde işbirliği alanlarını genişletme amaçlı sıcak mesajları, Arab News’de, gazetenin Türkiye muhabiri Menekşe Tokyay imzalı haberde kendisine yer bulurken, ev sahibi ülke yöneticilerinin yeni dönemle ilgili ne düşündüklerini öğrenmemize yol açacak bir bilgi gazetede yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 60 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.182 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.975 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.481 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar