Tarih söylüyor: Hastalıkları aşıyla yenme Avrupa’ya bizim hediyemiz.. Futbolda da iyiyiz…

Futbolun böyle de bir özelliği var: Efkarlı günlerde geçici bir süre için de olsa fazla ilgilenmeyenleri bile sevindirik yapabiliyor.Geçen akşam Hollanda karşısında 4-2 galip gelmişti Türk milli takımı;...

Futbolun böyle de bir özelliği var: Efkarlı günlerde geçici bir süre için de olsa fazla ilgilenmeyenleri bile sevindirik yapabiliyor.

Geçen akşam Hollanda karşısında 4-2 galip gelmişti Türk milli takımı; dün akşam da Norveç karşısında maçı 3-0 önde bitirdi.

Keyifliyiz.

İlgisizlerin de okuyabileceğini düşünerek futbol hakkında bir şeyler söylemek gerekebilir.

Kısaca “Futbol yalnızca futbol değildir” diye bir söz var. Doğrudur. Futbol ekonomidir, siyasettir; bunlara ek olarak sosyoloji, psikoloji, yönetim bilimi alanlarını ilgilendiren karmaşık bir yapıdır da. Bütün bunların kesişme noktasında her biri etten-sinirden oluşan oyuncular durur.

Milli takımlar, her ülkenin kendi liglerinden farklı olarak, o ülkenin gençlerinden oluşur. Bir ara kendi ülkelerinde milli takım düzeyinde bulunmayan oyunculardan devşirme yoluyla -vatandaşlık verilerek- milli takımımıza alınanlar oldu; ama onlar istisnadır. Bugünkü milli takım bütünüyle bizim gençlerden oluşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 1.790 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.228 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.540 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.987 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar