Süleyman Karagülle Rabbi’ne kavuştu (1928-2021)

Önce hocamdı, sonra kayınpederim oldu, daha sonra da çocuklarımın hocası…Hayatı “Beşikten mezara kadar ilim tahsili” olarak tanımlamış ve son gününe kadar o yoldan ayrılmamış...

Önce hocamdı, sonra kayınpederim oldu, daha sonra da çocuklarımın hocası…

Hayatı “Beşikten mezara kadar ilim tahsili” olarak tanımlamış ve son gününe kadar o yoldan ayrılmamış biriydi.

Artvin/Borçka/Macahel’de doğdu. Liseyi Erzurum’da okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden elektrik mühendisi olarak mezun oldu.

Ankara’da devlette mühendis olarak çalışırken 27 Mayıs (1960) darbesi sonrası görevinden alınınca arkadaşlarının davetiyle gittiği İzmir’e yerleşti. Akevler Kooperatifi kurucusuydu. İzmir’de toplumsal bütün faaliyetlerin içerisinde bulundu. 

Siyasi hayatta 1969’da başlayan bağımsızlar hareketinden beri (Aydın’dan kendisi de milletvekili adayı olmuştu) Prof. Necmettin Erbakan’ın yanında yer aldı. ‘Adil Düzen’ fikriyatını geliştirdi.

Türk cumhuriyetleri bağımsızlığını kazanınca Adil Düzen’le onları da tanıştırmak üzere Kırgızistan’ın yolunu tutmuştu. Orada birkaç yıl Askar Akayev’e ekonomik atılımlar alanında danışmanlık yaptığı biliniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 33 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.801 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.619 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.613 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar