<strong>Seçime doğru: İktidar cephesinde yer alanların kafaları hayli karışık</strong>

Cumhurbaşkanlığına bağımsız aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayı toplayan ikinci kişi Sinan Oğan oldu. Dün akşama kadar 108 bin kişi onun için imza vermiş. Böylece en azından dört kişi...

Cumhurbaşkanlığına bağımsız aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayı toplayan ikinci kişi Sinan Oğan oldu. Dün akşama kadar 108 bin kişi onun için imza vermiş. Böylece en azından dört kişi cumhurbaşkanı seçilebilmek için yarışacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun adaylıklarını onayladığı Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan yanında bağımsız adaylar Muharrem İnce ve Sinan Oğan’dan birine oy kullanılabilecek.

Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ın arkalarında birden fazla parti var. Bağımsız adaylar ise adı üstünde bağımsız. Her ne kadar İnce’nin lideri olduğu bir parti -Memleket Partisi- ve Oğan’ı destekleyeceğini açıklamış Zafer Partisi bulunsa da, ittifak partilerinin adayları karşısında bağımsızlar hayli zayıf bir görüntüdeler.

Öyle olduklarına takılmayalım diye olacak, her iki bağımsız aday da çok iddialı konuşuyorlar.

Yine de bayağı masraflı kampanyaları nasıl yürüteceklerini merak etmeden duramıyorum.

Bu seçimde, AK Parti, iktidarda olduğu 20 yılda yaptıkları üzerine bir kampanya yürütecek. Bunu açıkladılar zaten. Ancak daha önceki sayısız seçimde aynı türden söylemler devrede olduğu için söyledikleri bu defa eskisi kadar etkili olmayabilir. Onlar da bunun farkında ve eskiye ek olarak depremle ilgili yapacaklarını da kampanya vaatleri arasına yerleştirmiş bulunuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 2.555 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.530 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.971 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.480 Okunma İsrail’in elindeki en güçlü silah cezalandırılmazlık.. Her ne yaparsa haklı bulunuyor.. “Refah mı, Tahran mı?” 15 Nisan 2024 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar