İYİ Parti ya da lideri Meral Akşener adaylık konusunda nasıl bir yol tutturacak?

Ali Bayramoğlu (Karar) bugünkü yazısının başlığından “İYİ Parti ne yapacak?” hayati sorusunu soruyor ve değişik senaryolar üzerinde durduktan sonra, Meral Akşener’in partisinin önündeki...

Ali Bayramoğlu (Karar) bugünkü yazısının başlığından “İYİ Parti ne yapacak?” hayati sorusunu soruyor ve değişik senaryolar üzerinde durduktan sonra, Meral Akşener’in partisinin önündeki seçenekleri ikiye indirgiyor.

Ona göre, ya kurucularından olduğu masanın diğer üyeleriyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ismine onay verecek İYİ Parti ya da çoklu aday tezi üzerinde ısrar ederek ayrı bir aday çıkaracak… Yazısını, “Umarız 2018’de olduğu gibi, olmayan bir gücü varsayarak hareket etmezler. Parti çıkarı ile demokratik fayda arasında ikinciyi tercih ederler” temennisiyle bitirmiş Karar gazetesi yazarı.

Günümüz siyasi ortamında, muhalefet çevrelerinin, İYİ Parti ile ilgili olarak, sonunda nasıl bir tavır belirleyeceğini merak ettiği en önemli konu bu.

Sanıyorum, iktidar cephesi de aynı meraktadır.

Bir adım daha ileri giderek şunu da söyleyebilirim: İYİ Parti’de yönetim kademelerinde yer alanlar bile, partilerinin aday belirlemede alacağı nihai tavrı, en az diğerleri kadar merak ediyorlarsa hiç şaşırmam.

Sebebi belli: Millet İttifakı’nda buluşan diğer partilerin liderlerinin biraz zorlansalar da sonunda adaylığını kabul edebilecek görüntüsü verdikleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun arzusuna, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ‘seçilemeyeceği’ gerekçesini öne sürerek olumlu bakmadığı yaygın bir kanaat. Ancak o kanaati esas alarak yaptıkları açıklamalarla kamuoyu önüne çıkan parti yetkilileri, ya sözlerini geri almak ya da partideki görevlerinden ayrılmak zorunda bırakılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 72 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.583 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.527 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.046 Okunma İsrail ile ticaret MÜSİAD üyelerinin işiymiş.. MÜSİAD, CB Erdoğan’ın Gazze’de yaşananları ‘soykırım’ ilan ettiğini bilmez mi? 24 Mart 2024 | 1.239 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar