Siyasette ‘kol kırılır yen içinde’ felsefesi yanlıştır… Muhalefet ‘ihanet’ değildir…

Bir siyasi parti veya hareketin kurucusu olmuş veya içerisinde yer almış, ismi o parti veya hareketle anılır olmuş, onun kendisine verdiği görevleri veya makamları üstlenmiş biri, aradan geçen yıllardan sonra, herhangi bir...

Bir siyasi parti veya hareketin kurucusu olmuş veya içerisinde yer almış, ismi o parti veya hareketle anılır olmuş, onun kendisine verdiği görevleri veya makamları üstlenmiş biri, aradan geçen yıllardan sonra, herhangi bir sebeple, o parti veya hareketle arasında ciddi anlamda bir mesafe meydana geldiğini fark ettiğinde ne yapmalı?

Cümle içerisinde birkaç kez ‘veya’ bağlacını kullanmamın belli bir sebebi var: Siyasi yönden hareketli insanların kendilerini o hareket/parti içerisinde rahatsız hissetmelerinin çok değişik açıklamaları olabilir.

İçinde yer aldığı hareket/parti değişime uğrayabildiği ve süreç içerisinde başlangıç noktasıyla arasına ciddi mesafe girebildiği gibi, insan da değişebilir ve kendisinin bulunduğu yeri yadırgayabilir.

Hangi parti/hareket kurucu kadrolarının belirlediği çizgiyi tam anlamıyla temsil ediyor bugün?

Kılıçdaroğlu CHP’si ile Atatürk’ün CHP’si aynı mıdır? Hatta İnönü’nün CHP’si Atatürk’ün CHP’si miydi?

MHP Alparslan Türkeş‘in çerçevesini çizdiği ideolojik boyutla bugün ne kadar uyumlu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 7 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.164 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.835 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar