Simiti ‘inovasyon’ haline dönüştürme fikri ‘dahice’ değilse nedir? Bedeli 500 milyon dolar olsa ne fark eder?

Başlık sizi ürkütmesin. Bugün simit kadar ‘tatlı-tuzlu’ bir yazıyla karşınızdayım.“Olmazsa olmaz” saydıklarımdan değildir, ama en sevdiğim kahvaltı katıklarından biridir simit.

Her sabah soframda bulunsa tadından yenmez, ama hafta sonları çaylı-peynirli kahvaltımızda mutlaka yerini almasına çalışırız. Çayın en iyi arkadaşı olduğuna hep inanmışımdır fırından taze çıkmış simidin.

Ancak yine de dünyanın başka bir köşesinde “Simit var mı?” telaşına kapılmam; tersine bulunduğum ülkenin kendisine mahsus kahvaltı dostlarını öğrenmeye ve o tadları denemeye çalışırım.

Kruvasan’a “Hayır” demem, bagel’in en lezzetlisini nereden alacağımı sorar bulurum.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En kaçınılan çatışma başladı mı yoksa? İHA’lar, füzeler, ‘Demir kubbe’.. ‘Mesih-Mehdi’ inançları.. Uyuyan hücreler… 14 Nisan 2024 | 852 Okunma İki sorum var: Bahçeli neden Akşener’in İYİ Parti’nin başında kalmasını istiyor?.. İsrail ile ABD İran’ı neden tehdit ediyor?.. 13 Nisan 2024 | 3.314 Okunma İstanbul’dan Bursa’ya günübirlik seyahatimiz 12 Nisan 2024 | 605 Okunma İktidarın seçimde tattığı ‘yenilgi’de iktidara yakın medyanın desteğinin payı ne kadardır dersiniz? 11 Nisan 2024 | 2.029 Okunma Bugün bayram, gülüp eğlenmemiz gereken birkaç gün başlıyor ama… Hepinize iyi bayramlar dilerim 10 Nisan 2024 | 246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar