Seçimlerine şaibe düşürmeyen ülke bilinen Türkiye bir aydır itiraz tartışmalarıyla sarsılıyor. YSK’ya teklifim var…

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri önlerine seçimi yenileme beklentisiyle getirilen itirazları görüşmeye değer buldukları için görüşüyorlardır; herhalde görüşmeye değer...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri önlerine seçimi yenileme beklentisiyle getirilen itirazları görüşmeye değer buldukları için görüşüyorlardır; herhalde görüşmeye değer olmadığına inansalar gündemlerine bile almazlardı.

Üyelerin hemen hepsi son birkaç seçimde yine aynı görevdeydiler ve şimdi önlerine getirilen itirazların benzerlerini daha önce ‘görüşmeye değmez’ olarak değerlendirmişlerdi.

YSK kendi kurallarını kendisi koyabilen ve döneme göre gerektiğinde içtihat da değiştirebilen bir kurum.

Verdiği kararların herhangi bir temyiz mercii de yok. Kararları kesin.

Her seçimde çöp kutularında oy pusulaları bulunur, tutanaklarda oyların bir partiden diğerine oy kaydırıldığı türü itirazlar taraflarca yapılır ve hemen hiçbir itiraz İstanbul gibi bir ilin seçiminin yenilenmesi sonucunu getirmez.

İtirazlar ne kadar ciddi ve ele alınmayı hak ediyor olursa olsun…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 2.064 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.819 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.621 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar