Seçime doğru: Politikacıların vaatleri bana işi gücü el çabukluğu marifet olan sihirbazları hatırlatıyor…

Siyasi videoları YouTube’da izlerken bazen gözüm ‘el çabukluğu marifet’ diye de adlandırılan sihirbazlık gösterilerine kayıyor. Adam genç bir Güney Koreli.  Adı Jeki Yoo. “Bütün...

Siyasi videoları YouTube’da izlerken bazen gözüm ‘el çabukluğu marifet’ diye de adlandırılan sihirbazlık gösterilerine kayıyor. 

Adam genç bir Güney Koreli.  Adı Jeki Yoo. “Bütün amacım bir gün Las Vegas’ta sürekli gösteri yapma imkanına kavuşmak” diyerek yola çıkmış. Ülkemizde ‘Yetenek Sizsiniz’ olarak gösterime girmiş yarışmanın orijinali olan ‘America’s Got Talent’ yarışmasında birinciliği de var. Yaptığının ‘illüzyon’ olduğunu her fırsatta kendisi söylüyor.

‘İllüzyon’, yani aslında olmayanı olmuş gibi göstermek… Algı yoluyla yanıltma…

Benim son izlediğim ağzımı açık bırakan gösterisi, ilk bakışta olağanüstü basit: Elinde sadece 4 iskambil kartı tutuyor Jeki. Tuttuğu kartları bir-iki kez sayarak izleyicilere gösteriyor. Hepsi 4 kart işte. “Şimdi bakın” dedikten sonra Jeki’nin elindeki 4 karttan, önce birinin, sonra birinin daha azaldığını ve en sonunda elinde hiç kart kalmayana kadar bütün kartların yok olduğunu görüyoruz. Bu arada, elinin iki tarafını da açıp göstererek yok ettiği kartları orada saklamadığını da ispatlamış oluyor.

Gösteriyi üzerinde siyah bir örtü bulunan cam bir masada yapıyor. 

Doğal olarak akla ilk gelen, siyah örtünün kartları saklamada kullanılması oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 46 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.577 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.742 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.596 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.874 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar