Seçime doğru: İlk turda mı, ikinci turda mı? Oyunuzu kullanırken önce buna karar vereceksiniz…

Hemen herkes cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalacağından emin. Neden ben farklı düşünüyorum, galiba bu noktaya nasıl geldiğimin hesabını sizlerle paylaşmalıyım..Türkiye iki turlu seçimle ilk kez...

Hemen herkes cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalacağından emin. Neden ben farklı düşünüyorum, galiba bu noktaya nasıl geldiğimin hesabını sizlerle paylaşmalıyım..

Türkiye iki turlu seçimle ilk kez 2018 seçiminde tanıştı. AK Parti ile MHP’nin ortak adayı Tayyip Erdoğan ilk turda rakip adaylar karşısında %52.59 oranında oy alabildiği için ikinci tur gerekmedi.

O seçimde CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin oyu %30.64’te kaldı.

Seçimin bu defa ikinci tura kalacağını ilk telaffuz eden, geçen seçime CHP’nin adayı olarak katılmış olan Muharrem İnce. İnce bu kez 100 binin biraz üzerinde imza toplayarak aday oldu; şimdi Erdoğan’ın karşısında en fazla oyu alacağı ve seçim ikinci tura kaldığında da ipi kendisinin göğüsleyeceği iddiasında.

Fizik öğretmeni İnce’nin matematikten de anlaması gerekir; geçen seçimde arkasında ana-muhalefet partisi bulunmasına rağmen başaramadığını, bu kez nasıl oluyor da mümkün görebiliyor, hayret.

İlki 2018’de yaşanan iki turlu seçim birinci turda sonuçlandığı için ikinci tura kalmamıştı, ama aslında iki turlu olmayan bir başka seçim, farklı bir sebeple, 2019 yılında yapılan yerel seçimde ikinci tura kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak…  29 Mart 2024 | 2.708 Okunma ‘Ilımlı otokrasi’ sıfatı üzerimize yapıştırıldı.. Batı ülkeleri de bizi izleyeceğe benziyor.. Ya biz vazgeçersek? 28 Mart 2024 | 694 Okunma Seçim kazanmanın psikolojik yöntemleri var.. O yöntemleri iyi kullanan seçimleri kazanıyor… 27 Mart 2024 | 1.616 Okunma Rusya’da, İran’da terör örgütleri saldırıları.. Ukrayna ve Gazze’de Rusya ve İsrail saldırıları.. Bunlar tesadüf mü dersiniz? 26 Mart 2024 | 1.529 Okunma Muhalefet emeklileri seviyor, bu iyi.. Ancak emekliler, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine güvenmek de istiyor… 25 Mart 2024 | 1.097 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar